Hellsten Gears logo - small 600px

Information om priserbjudande

En prisförfrågan måste göras via formuläret på vår hemsida eller genom kontakt med kundtjänst för att få en detaljerad prisspecifikation. Vi behöver information om personen/företaget som gör förfrågan samt om fordonet. Information om fordonet inkluderar registreringsnummer/chassinummer och i vilket land fordonet är registrerat samt var fordonet befinner sig. Vi behöver denna information för att kunna verifiera en matchning mellan fordonet och den önskade enheten samt för att kunna beräkna frakt och eventuella rabatter.   

Erbjudandets giltighetstid

Erbjudandet är giltigt i 30 dagar från och med det datum som anges på erbjudandet.
Leveranstid kan ändras, se nedan. 

Utbytessystem

Alla offererade växellådor, fördelningslådor, differentialer och turbos samt andra produkter förutsätter att kundens defekta enhet lämnas i retur. Utebliven retur debiteras i efterhand (pant behöver normalt inte lämnas), detta kallas stomavgift. Returenheten ska skickas tillbaka inom 14 dagar efter leverans. Observera att utvändiga skador eller om stommen är i delar innebär att en del av stomavgiften debiteras. Avgiften varierar med skadan – informera därför alltid kundtjänst om returenheten har utvändiga skador eller är i delar.

Olja till växellådor, bakaxlar, vinkelväxlar m.m.

Automatiska och manuella växellådor ställer högre krav på olja än tidigare och därför finns idag betydligt fler normeringar (specifikationer) att ta hänsyn till. Hållbarhet och komfort påverkas ofta mer än man tror och därför måste rätt olja användas. När vi offererar en olja garanterar vi att den uppfyller våra och biltillverkarens krav.

Leveranstid

På erbjudandet lämnar vi oftast en prognos på leveranstid. En lagervara kan aldrig reserveras annat än genom beställning av varan. Därför lämnas inte heller någon garanti på att uppgiven leveranstid gäller förrän i samband med att vi bekräftar en order. Alla leveranstider är ungefärliga.

Frakt och tull

Om inget annat avtalas offereras även returfrakt för utbytesenheten, dvs kostnaden för två frakter läggs in i offerten. Fraktsedel för returfrakten bifogas med försändelsen eller distribueras till dig i samband med att returfrakten bokas. Returfrakt bokas via vår hemsida. Information och påminnelser om retur skickas per e-post. Vid leverans utanför EU: Eventuella moms- och tullavgifter debiteras mottagaren. Detta administreras av transportfirman. Fraktkostnaden är momsbefriad.

Garanti

Ångerrätt

Företag 
Företag har ingen ångerrätt enligt lag. Vid frågor om ångerrätt för företag kontakta oss via e-post sales@hellstengears.com.  

Privatpersoner 
Produkter får, i oskadat, oanvänt skick (icke-monterad) och med oskadad originalförpackning, återlämnas inom 14 dagar från leveransdatumet. Om varan hanterats i större utsträckning än vad som varit nödvändigt och inte är i väsentligen oförändrat skick förbehåller sig Hellsten Gears AB rätten att göra värdeminskningsavdrag på belopp som skall återbetalas. Vi kommer utreda om kostnader uppstått och, om nödvändigt, kräva ersättning. För att vi ska kunna hantera ditt ärende behöver du skyndsamt kontakta oss via e-post sales@hellstengears.com.  

Vid utnyttjande av ångerrätten tillkommer alltid en administrativ avgift om 800 SEK exklusive moms (1000 SEK inklusive moms), övriga kostnader kan tillkomma utöver den administrativa avgiften.  

Specialbeställda/specialtillverkade produkter 
Företag och privatpersoner 
Returrätten/ångerrätten gäller inte specialbeställda varor, dvs. varor inte finns i vårt ordinarie sortiment eller som är anpassade efter ett specifikt fordon (eller där delar eller programvara behövt införskaffas för ett specifikt fordon). En specialbeställd vara medför kostnader för oss. Vi kommer utreda vilka omkostnader vi har haft för den specialbeställda varan och därefter framlägga krav på ersättning som motsvarar kostnaden. För att vi ska kunna hantera ditt ärende behöver du skyndsamt kontakta oss via e-post sales@hellstengears.com.  

Vid utnyttjande av ångerrätten tillkommer alltid en administrativ avgift om 800 SEK exklusive moms (1000 SEK inklusive moms), övriga kostnader kan tillkomma utöver den administrativa avgiften.  

ADRESS
Hellsten Gears AB
Varbergsvägen 416
439 73 Fjärås

KONTAKT
0300 - 742 20
sales@hellstengears.com

FÖLJ OSS
Nyhetsbrev
LinkedIn