Hellsten Gears logo - small 600px

Produktfilosofi

Växellådsspecialister sedan 1983

Hellsten Gears AB (tidigare känt som Hellsten Växellådor AB) är Nordens största leverantör av renoverade och begagnade växellådor (automat, DSG, manuell, CVT), slutväxlar och fördelningslådor till personbilar, husbilar och lätta lastbilar. Våra kunder består huvudsakligen verkstäder, företag/myndigheter med egna bilflottor samt försäkringsbolag, men vi säljer även till privatpersoner. Vi erbjuder ett prisvärt och tryggt alternativ till original utbytesenheter. Med ett omfattande lager, korrekta leveransdatum och snabba leveranser är vi en erfaren leverantör att göra affärer med. 

Produkternas ursprung

Utbudet består i huvudsak av renoverade och begagnade (utbytes)växellådor, slutväxlar och fördelningslådor till personbilar, yrkesfordon, husbilar och lätta lastbilar. Våra produkter kommer från noga utvalda leverantörer. Produktionsavdelningen väljer med stor omsorg ut endast de delar som möter våra högt ställda krav på kvalitet och hållbarhet. Delarna produceras efter kvalitetskrav som är närliggande eller samma som biltillverkarnas utbytesprodukter. Vårt noggranna förarbete medför att vi kan erbjuda samma gedigna garanti både på renoverade och begagnade delar, något som är helt unikt för branschen. Vi kombinerar kvalitet med konkurrenskraftiga priser, teknisk support och fantastiska garantivillkor som tillsammans ger båder verkstad och slutkund en riktigt trygg affär.
» Läs om vårt produktsortiment

Marknader

Vi arbetar idag med de svenska, finska, norska och danska marknaderna men kan även stödja behoven på andra marknader.

Vi ger dig bara fördelar

 • Tidsbesparing
  Vi söker igenom svenska, europeiska och delar av den nordamerikanska marknaden efter renoverade och begagnade enheter vilket innebär en påtaglig besparing av tid för dig. Ingen söker bredare eller snabbare än vad vi gör, så varför slösa värdefull tid på att leta själv?
 • Både renoverat och begagnat
  Vi erbjuder både renoverade och begagnade enheter, dessutom med bäst garanti i branschen.
 • Alltid rätt del, redo för montering
  Vi garanterar att det vi erbjuder passar fordonet, hos oss blir det inga otrevliga överraskningar.
  Begagnade växellådor har ofta mjukvara som måste anpassas för att kunna monteras i annan bil, vi tar ansvar för att enheten är korrekt anpassad och redo för montering.
 • Alla tillbehör på en plats
  Vi har ett brett utbud av sådant som behövs vid montering. Varför handla på många ställen när vi har allt du behöver och kan leverera det på en och samma gång? Maximera effektiviteten!
 • Anpassad prissättning
  Prissättningen för renoverade och begagnade enheter är vanligtvis påtagligt lägre än en originalväxellåda. Vi erbjuder en prisvärd lösning genom renoverat och begagnat, dessutom med bäst garanti i brasnchen.
 • Störst lager, snabba leveranser
  Vi har ett omfattande lager av leveransklara enheter till i princip alla bilmärken och modeller. Ett väletablerat samarbete med erfarna transportörer innebär att de flesta beställningar kan skickas samma dag från oss med mycket kort leveranstid. Vi levererar till hela Norden.
 • Proffshjälp när du behöver den
  Våra säljare är specialiserade på växellådor och kan snabbt skapa ett skriftligt erbjudande, svara på tekniska frågor och assistera med användbar dokumentation inför/under/efter montering. Vi hjälper dig hela vägen in i mål.
 • Bäst garanti i branschen
  • 2 års garanti på både renoverat och begagnat
  • Vår garanti täcker arbetskostnad.
  • Vår garanti täcker fraktskador och försvunnet gods.
  • Vår garanti skyddar mot programmeringsbekymmer, låsta styrenheter m.m.
        » Läs våra fullständiga garantivillkor
 

Renoverat, begagnat, nytt - vad innebär egentligen termerna?

Renoverad
Huvuddelen  av  våra  växellådor,  differentialer och fördelningslådor kommer från ISO-certifierade fabriker som redan utför eller har utfört originalrenovering åt biltillverkare. Renovering innebär att enheten monteras isär och rengörs noga innan slitagedelar byts ut. Övriga delar inspekteras och byts ut vid behov. En  renoverad enhet kan  betraktas  som ”nästan ny”.
Vi kallar renoverade växellådor för renoverade.

Begagnad
En begagnad växellåda, fördelningslåda eller differential har demonterats från bil. Begagnade enheter handplockas utifrån högt satta kvalitetsmål från ett stort nätverk av utvalda leverantörer i Sverige, Europa och Nordamerika. Enheten utvärderas noggrant i vår kvalitetskontroll och får en översyn före leverans
Vi kallar begagnade växellådor för begagnade.

Ny (fabriksny)
En ny växellåda är per definition en helt oanvänd växellåda. Ofta har den legat på ett lager under en längre tid, men då den är oanvänd kallas den för ny. En (fabriks)ny växellåda skall inte förväxlas med en renoverad växellåda som ser ny ut. Det är också viktigt att observera att det är vanligt att en renoverad utbytesväxellåda kallas för en ny utbytesväxellåda, vilket är lurigt och lätt kan ge intryck av att växellådan är något den inte är. 
Vi kallar nya (oanvända) växellådor för fabriksnya

Reparerad
En reparation innebär att reparatören söker upp och åtgärdar ett specifikt fel (och enbart det) i växellådan, men växellådan har ofta andra fel som också påverkar dess funktion. Garantin på utförd reparation täcker inte (övriga) fel. Efter tre decennier i branschen så vet vi att vi arbetar med komplicerade delar, därför utför vi inte reparationer utan har aktivt valt att arbeta med (hel)renoverade delar. På så sätt kan vi ta fullt ansvar, både tekniskt och ekonomiskt. 

Vad innebär utbytessystemet?

När vi säljer en produkt, begär vi den trasiga delen i retur. Genom ett utbytessystem införlivas den trasiga delen in i vårt ständigt pågående kretslopp. Delen renoveras omsorgsfullt och byts vid försäljningstillfället mot en annan trasig del som då tar sin plats i kretsloppet och vår återvinningsfilosofi. 
» Läs mer om vårt miljöarbete

De stora fördelarna med utbytesprodukter

 • En utbytesväxellåda kan monteras i samma ögonblick som den trasiga växellådan är urmonterad från fordonet. Bilen slipper hänga på en billyft på verkstaden medan växellådan renoveras.
 • Om den nya växellådan inte fungerar perfekt så blir felsökning av fordonet avsevärt mycket effektivare med en utbytesväxellåda jämfört med om den gamla växellådan hade blivit lagad.
 • Eftersom vi har utbytesväxellådor i lager så kan vi oftast lösa garantifall med ersättningsväxellåda
  istället för reparation. Det tjänar alla på.

Rätt utbud och en trygg affär
 
Vårt produktutbud består i huvudsak av renoverade och begagnade (utbytes)växellådor, slutväxlar och fördelningslådor till personbilar, yrkesfordon, husbilar och lätta lastbilar. Vi kan leverera till i princip alla bilmärken och modeller. Produktionsavdelningen väljer med stor omsorg ut endast de delar som möter våra högt ställda krav på kvalitet och hållbarhet. Delarna produceras efter kvalitetskrav som är närliggande eller samma som biltillverkarnas utbytesprodukter. 

» Läs mer om vårt produktutbud

Behöver du hjälp?

Du kan enkelt göra en förfrågan om pris/leveranstid genom att knappa in registreringsnummer i vårt snabbformulär. Alternativt kan du ringa oss på telefon 0300 - 742 20 eller hör av dig via sales@hellstengears.com. Vi kan även ringa upp dig. Skicka ditt telefonnummer till dig via nedan formulär så ringer vi upp så snart som möjligt.

ADRESS
Hellsten Gears 
AB
Varbergsvägen 416
439 73 Fjärås

KONTAKT
0300 - 742 20 sales@hellstengears.com

FÖLJ OSS
Nyhetsbrev
LinkedIn