30 år med växellådor

Spetskompetens till din tjänst

I över tre decennier, sedan 1983, har Hellsten Växellådor AB arbetat med växellådor. Genom att öppna, analysera och laga växellådor har vi under åren samlat på oss ovärderlig kunskap om en av bilens mest komplexa delar.
Växellådor är vårt specialistområde. 

Utbudet består i huvudsak av renoverade och begagnade utbytesväxellådor till personbilar och lätta lastbilar. Växellådorna produceras efter kvalitetskrav som är närliggande eller samma som biltillverkarnas utbytesprodukter. Vi kombinerar kvalitet med konkurrenskraftiga priser, teknisk support och garantivillkor som ger både bilägare och bilverkstad en trygg och effektiv tillvaro.

Våra produkter kommer från noga utvalda leverantörer. Produktionsavdelningen väljer med stor omsorg ut endast de delar som möter våra högt ställda krav på kvalitet och hållbarhet. Vårt noggranna förarbete medför att vi kan erbjuda samma gedigna garanti både på renoverade och begagnade delar, något som är helt unikt för branschen. Garantin täcker dessutom arbetskostnad vid felsökning och åtgärder. Vårt mål är att göra återvunna växellådor, slutväxlar och fördelningslådor till en lättillgänglig, prisvärd och trygg lösning samtidigt som vi värnar om miljön.

Vad innebär utbytessystemet?

När vi säljer en produkt, begär vi den trasiga delen i retur. Genom ett utbytessystem införlivas den trasiga delen in i vårt ständigt pågående kretslopp. Delen renoveras omsorgsfullt och byts vid försäljningstillfället mot en annan trasig del som då tar sin plats i kretsloppet och vår återvinningsfilosofi.

Renoverat vs. begagnat

Utbytesväxellåda innebär att vi har en växellåda som passar din bil som vi skickar till din montör. Montören kan (om du vill) påbörja montering direkt vid ankomst och därefter skicka tillbaka din defekta växellåda till oss.

Fördelarna med utbytesprodukter

  • En utbytes-växellåda kan monteras i samma ögonblick som den trasiga växellådan är urmonterad från fordonet. Bilen slipper hänga på en billyft på verkstaden medan växellådan renoveras.
  • Om den nya växellådan inte fungerar perfekt så blir felsökning av fordonet avsevärt mycket effektivare med en utbytesväxellåda jämfört med om den gamla växellådan hade blivit lagad.
  • Eftersom vi har utbytesväxellådor i lager så kan vi oftast lösa garantifall med ersättningsväxellåda
    istället för reparation. Det tjänar alla på.

Teknisk support

Vi som varje dag arbetar med växellådor har ofta erfarenheter som är värdefulla i ditt arbete. Vår ambition är alltid att din bil skall fungera och vi hjälper dig och montören ända in i mål.

Kontakta vår support

Utbildningar

Vår kundtjänst och tekniska support har sammanställt frågeställningar och tagit fram en mycket uppskattad utbildning avsedd för professionella mekaniker och kundmottagare.
Om kursen | Kurskalender

Kvalitet

Våra leverantörer är kvalitetssäkrade och arbetar ofta direkt mot biltillverkarna.
För oss är det självklart att produkterna måste hålla en hög kvalitet. Efter mer än 30 år i branschen så vet vi hur viktigt det är för våra kunder. Och för oss.

Garanti

Det är svårt att förklara skillnaden mellan garanti och garanti när de skall jämföras. Ändå är garantin väldigt viktig när det kommer till renoverade växellådor.
Vår filosofi är att i första hand betrakta garantinärenden som supportärenden. Om det är fel på våra produkter så kompenserar vi även för arbetskostnader.
Läs mer om garantivillkoren

ADRESS

Hellsten Växellådor AB
Varbergsvägen 416
439 73 Fjärås

KONTAKT

0300 - 742 20
info@hellstenvaxellador.se

FÖLJ OSS

Nyhetsbrev
LinkedIn
Facebook