Vår roll i växellådsbytet

Vår roll är att förse bilverkstäder med bra växellådor och ge teknisk support om komplikationer uppstår.

Hitta bilverkstad

Vilken partnerverkstad finns nära dig? Sök här.

Om att byta växellåda

 1. Välj en bilverkstad för felsökning och installation
  En professionell bilverkstad behövs för att avgöra om de dåliga växlingarna beror på fel i växellåda eller fel någon annanstans i bilen (styrsystem, koppling, svänghjul etc). Själva monteringen/installationen av växellådan ställer också krav på fackmannamässig montering. Det finns många verkstäder som sällan eller aldrig byter växellådor. Kontakta gärna en av våra partnerverkstäder. De är erfarna och har alla gått vår mekanikerutbildning.
 2. Felsökning
  Din bilmekaniker behöver provköra bilen och läsa av felkoder från bilens samtliga styrdatorer. All information bör sparas (be gärna om en kopia). Vi hjälper varje dag professionella bilmekaniker och privatpersoner med tekniska  frågor som rör felsökning. Tveka inte att kontakta oss. Läs mer om felsökning
 3. Beställ rätt växellåda
  Priset spelar en viktig roll för de flesta. Hos biltillverkaren finns renoverade (kallas ofta för "ny" eller "byteslåda") samt växellådor som verkligen är helt nya. Därifrån får du alltid en växellåda som passar din bil. Men passar prislappen? Hellsten växellådor AB är ett givet val för dig som vill ha bekvämlighet, support, garanti och kvalitet till en lite lägre kostnad. Vi garanterar att växellådan passar. Vi ger din mekaniker teknisk support. Du får en trygghet med våra garantivillkor och självklart vet vi att växellådan håller högt satta kvalitetsmål. Ring 030074220 eller skicka en prisförfrågan till oss. Eller så låter du din verkstad beställa direkt av oss. Det brukar bli enklare så.
   
 4. Montera/installera växellådan
  Växellådor ställer krav på en fackmannamässig montering, t.ex. hos någon av våra partnerverkstäder. Det innebär dels att jobbet utförs korrekt enligt anvisningar och dels att andra fel i bilen som påverkar monteringen åtgärdas samtidigt, tex rostiga fästen som går sönder. Läs mer om bra saker som är bra att känna till om monteringen.
   
 5. Efter växellådsbytet
  Din bilverkstad brukar ombesörja att din gamla växellåda skickas tillbaka till oss i retur. Samma emballage återanvänds och vi hjälper till med frakthandlingar etc. 
  Var lite observant på växellådans funktion. Det är vanligt att växellådan känns annorlunda än din gamla, men om en automatlåda slirar eller en manuell växellåda har missljud så kan det vara bråttom att vidta åtgärd. 

  Tveka inte att kontakta din verkstad eller vår kundtjänst om du är orolig.

FÅ NYHETSBREV


HÖR AV DIG
0300 - 74 220

E-posta oss

DITT TELEFONNR

Copyright 2016: Hellsten Växellådor AB.
Länka gärna till oss, vi hjälper dig gärna med bilder i så fall.