Mer Om felsökning

Det man kan ta reda på vid en felsökning är om växellådan behöver bytas.
Man kan också få en hygglig idé om det är andra delar i bilen som har gjort sönder växellådan eller tvärtom.

Det finns bara en handfull symptom som ger helt säkra besked på om växellådan definitivt är sönder. Andra symptom innebär att man genom uteslutning av potentiella fel kan dra slutsatsen att växellådan behöver bytas. Uteslutning sker lämpligen genom relativt billiga åtgärder, t.ex. kontroll av oljenivå, oljebyte etc.

När de självklara situationerna inte kan tillämpas så får man arbeta med sannolikhet. Om växellådan växlar dåligt så är det sannolikt att växellådan är skadad och behöver bytas. I ca 15% av fallen är växellådsskadan orsakad av en defekt komponent i bilen (utanför växellådan) som behöver identifieras och bytas. Har du köpt växellådan av oss så står vår personal till förfogande med teknisk support (anpassad för fackmän). Med Hellsten växellådor AB som leverantör så kan du vara trygg med att vi klarar de komplexa tekniska utmaningar som kan möta dig på vägen till en fungerande bil.

Nästan alla våra kunder frågar oss om vad som har gått sönder inne i växellådan. För att kunna svara på det krävs att växellådan monteras ur bilen, öppnas, tvättas och analyseras noga av en renoveringsspecialist. Har man kommit så långt så brukar arbetskostnaden redan motsvara ett växellådsbyte. Därför rekommenderar vi aldrig att felsöka så långt att man med säkerhet kan svara på frågan. 

FÅ NYHETSBREV


HÖR AV DIG
0300 - 74 220

E-posta oss

DITT TELEFONNR

Copyright 2016: Hellsten Växellådor AB.
Länka gärna till oss, vi hjälper dig gärna med bilder i så fall.