Hellsten Gears logo - small 600px

Halvårstankar...

Ett halvår har passerat sedan jag skrev årskrönikan. Där och då i mörkaste december fanns det även ett mörker över marknaden, eller åtminstone skuggor i form av ovisshet. En allmän osäkerhet genomsyrade individer, organisationer, samhällen, städer, länder och hela världen. Vi kunde inte se särskilt långt. I början på det nya året var det svårt att förutsäga om marknaden skulle följa sina vanliga mönster, bekanta för oss efter så många år i branschen. Vi spejade men kunde inte riktigt urskilja mer än det som låg precis framför oss.

Det blev en fråga om tillit där i mörkret. Tillit till vår affärsidé, tillit till det företag som vi byggt upp sten för sten under snart fyra decennier och tillit till alla fantastiska medarbetare. Med små stadiga steg framåt och en gnutta jäklaranamma hade vi tagit oss igenom den hisnande berg- och dalbana som 2020 bjöd på och det fanns inget val; vi var tvungna att fortsätta framåt rakt ut i 2021 och tro på att vi skulle klara allt som kom vår väg. Vad som än fanns därute.

Vi fortsatte att förbereda organisationen, slipade avdelningar, stärkte individer, finjusterade processer och  förtydligade prioriteringar. Till skillnad från tidig vår 2020 handlade denna vår om att trimma, förstärka, och snygga till detaljer än om att fatta tunga beslut om riktning och kurs. Vi petade på marknaden, provocerade, justerade vinkeln något, testade igen, prövade nya vinklar… Och något hände.
Det som kom vår väg var en gigantisk svallvåg. Den sköljde över oss i form av telefonsamtal, mejl, förfrågningar, orders etc. Vi blev förvånade. Glatt förvånade naturligtvis, men likväl förvånade, för vågen kom ur det stillsamma mörkret som från ingenstans. Det var som att ett uppdämt behov plötsligt hade släppts loss och slet tag i oss. För en kort stund stod vi i nästan chock innan autopiloten startade upp.

Det som kom vår väg var en gigantisk svallvåg. Den sköljde över oss i form av telefonsamtal, mejl, förfrågningar, orders etc. Det var som att ett uppdämt behov hade släppts loss och slet tag i oss.

Våren och försommaren 2021 har varit galen. Ja, helt underbart galen och vi har till och med gjort en all time high rakt under svansen på en pandemi! Vem kunde anat det? Jag är djupt ödmjuk, tacksam, stolt och så otroligt taggad på att få fortsätta framåt tillsammans med mitt gäng där alla bidrar på sitt sätt och på så många olika sätt. Det handlar inte om mig, den, han, hon o.s.v. utan om oss. Det är något vi arbetar mycket med. Hellsten Gears handlar inte om en specifik avdelnings kompetens, eller en specifik individs specialistkunskap, utan om hur alla pusselbitarna passar fint ihop och bildar något större. Vi växer tillsammans och möjliggör tillväxt tillsammans.

Vi rekryterar! Det är helt nödvändigt, för vi börjar bli för upptagna för att hinna med eftertanke och planering. Vilket härligt i-landsproblem! Inom en snar framtid har vi en ny spelare i vårt gäng, en lagermedarbetare som snabbt kommer att få visa både muskler och framfötter. På lager- och logistikavdelningarna är trycket just nu högt. Rekrytering är ett positivt tecken för mig, för däri ligger framtidstro. Det känns hoppfullt, ljust och stort att utöka företaget.

Vi vet inte exakt vet vad som sker framöver; världen är fortfarande i gungning och det påverkar det mesta. Det kan kännas frustrerande, men mina bröder och jag tror på det här, vi ser en tydlig ljusning (vi känner den), det finns en röd tråd att följa och vårt team är nu starkare och mer organiserat än någonsin. Vi står stadigt, redo att ta oss an framtiden. Nu tar vi oss an andra hälften av 2021 med entusiasm och vi gör det med branschens bästa garantivillkor, snabba leveranser och teknisk support på flera språk.

Jag hoppas att ni andra också har fått er en go dusch av den där vilda varma svallvågen och att ni också känner framtidstro och hopp. Vi håller ut och vi håller i, tillsammans. Jag önskar er en underbar sommar med både skön ledighet och återhämtning. Vi hörs i augusti!
 

Vd, Hellsten Gears AB

Text: Johan Hellsten och Ann-Sofie Skoglund
För mer information, kontakta:
Johan Hellsten, vd (johan.hellsten@hellstengears.com)
Ann-Sofie Skoglund, marknadskoordinator (annsofie.skoglund@hellstengears.com).

Läs mer

ADRESS
Hellsten Gears AB
Varbergsvägen 416
439 73 Fjärås

KONTAKT
0300 - 742 20
sales@hellstengears.com

FÖLJ OSS
Nyhetsbrev
LinkedIn