PRESSRELEASE 2019-10-01

Årets hållbarhetsprofil 2019

Hellsten Växellådor AB är finalist

Fordonsbranschen har många framgångsrika, kloka och modiga företag, under den årliga Motorgalan får branschens alla hjältar stå i fokus. Vi är glada och stolta över att tillkännage att vi är en av tre finalister i Motor-Magasinets viktiga kategori Årets hållbarhetsprofil 2019.

Priset för Årets hållbarhetsprofil har instiftats för att stimulera:
  • Ökad hållbarhet i fordonsbranschen
  • För dagens och kommande generationer att fordonsbranschen tar ANSVAR
  • Intresset för ökad hållbarhet
På Hellsten Växellådor AB pratar vi inte bara om hållbar utveckling. Vi lever mitt i den.
Hela företaget är sprunget ur en tanke om sakers, resursers, värde och om att ta tillvara på istället för att slänga.
Det är ett arbete som vi har förfinat sedan 1983.
Vår syn på hållbarhet och återvinning genomsyrar allt. Den finns i vårt varumärke. Den finns i vår affärsplan. Den finns i ryggmärgen på varje anställd. Vi strävar alltid mot att bli bättre på det vi gör. Bäst. För oss handlar bättre, eller bäst, inte om pengar. Det handlar om att ta ansvar för vår gemensamma jord och för våra gemensamma resurser och samtidigt tillgodose kunders behov, nu och i framtiden.

Genom vårt utbytessystem, på plats redan för 40 år sedan, införlivas trasiga växellådor, slutväxlar och fördelningslådor in i ett ständigt pågående kretslopp. Varje del renoveras omsorgsfullt med målet att fungera i ytterligare många år och byts vid försäljningstillfället mot en annan trasig del. Den trasiga delen tar sin plats i det eviga kretsloppet och vår återvinningsfilosofi. Vi arbetar innovativt och målmedvetet för att göra det enkelt och tryggt för kunder att hitta och välja renoverade och begagnade produkter framför nya.

Det har krävts stora investeringar, bland annat i omfattande IT-systemutveckling som tillåter oss att få överblick över hela europeiska marknaden och i resurssnåla kanaler för att förmedla delarna. Arbetet kräver fortsatt stora investeringar. Det kräver engagemang, nytänkande och uthållighet. Det kräver att vi lyfter blicken och tittar mot framtiden och mot framtida generationer.
Varje renoverad eller begagnad del som vi säljer är en egen insats för miljön som lämnar efter sig ett betydligt lättare koldioxidavtryck på vår gemensamma jord. Just därför är det inte bara viktigt för oss, utan faktiskt helt avgörande, att utnyttja vår gedigna kunskap för att återvinna så många delar som möjligt. Miljöaspekten är ständigt närvarande i själva epicentrum av vår kärnverksamhet. Varje dag, året om. År efter år.

Vi känner stor stolthet och ödmjukhet över att vårt miljöarbete uppmärksammats av Motormagasinets jury och ser fram emot Motorgalan den 14 november i Stockholm.
 
 
Vid frågor vänligen kontakta Johan Hellsten, VD (johan.hellsten@hellstenvaxellador.se) alternativt Ann-Sofie Skoglund, marknadskoordinator (annsofie.skoglund@hellstenvaxellador.se).

Motorgalan presenteras av Motor-Magasinet, landets enda fristående nyhetstidning för motorbranschen.
www.motorgalan.se
www.motormagasinet.se

ADRESS

Hellsten Växellådor AB
Varbergsvägen 416
439 73 Fjärås

KONTAKT

0300 - 742 20
sales@hellstenvaxellador.se

FÖLJ OSS

Nyhetsbrev
LinkedIn