INTERVJU 2019-11-15

Det finns ingen planet B

Hellsten Växellådor AB var en av tre finalister för Motor-Magasinets titel ”Årets hållbarhetsprofil”. Med stort engagemang i hållbar utveckling kände Johan Hellsten, VD på Hellsten Växellådor, sig ödmjuk över att företagets miljöarbete resulterade i en finalplats. Motorgalan gick av stapeln den 14 november, titeln ”Årets hållbarhetsprofil” gick till Ulrika Arver. 
Läs mer...

MOTORMAGASINET 2019-11-05

Hellsten Växellådor utvecklade eget affärssystem

Erik Hellsten tycker att det är uppenbart att begagnat är en blind fläck på kartan för standardaffärssystemen. Därför har man utvecklat ett eget. Med en knapp femdubbling av omsättningen på tio år är Hellsten växellådor i dag Nordens största leverantör av begagnade växellådor.
Läs mer...

MOTORMAGASINET 2019-10-02

Spänd förväntan när galafinalisterna presenterades

Motorbranschen är full av vardagshjältar. De vill Motormagasinet lyfta fram i rampljuset och när Motorgalan går av stapeln den 14 november kommer vinnare koras i 13 kategorier. Finalisterna, tre i varje kategori, presenterades vid ett branschmingel i Stockholm i onsdags.
Läs mer...

MOTORMAGASINET 2019-03-19

Därför satsade Hellstens på begagnat

För ett och ett halvt år sedan tog Hellsten Växellådor in begagnade transmissioner i sortimentet, en satsning som satte IT-infrastrukturen på prov. Vi såg att det från priskänsligare kunder fanns en efterfrågan på begagnade växellådor, slutväxlar och fördelningslådor. Tanken väcktes; kunde vi erbjuda begagnat? Vi hade kunskapen, visste var delarna fanns och begagnat var helt i linje med vår filosofi att återvinna så mycket som möjligt, berättar vd Johan Hellsten.
Läs mer...

MOTORMAGASINET 2018-02-10

Växellådan är bara en del av det vi säljer i dag

CHEF-intervjun

Hans pappa började reparera växellådor åt kunder i det egna åkeriets verkstad. I dag har Hellsten Växellådor växt från reparatör och grossist till fullserviceleverantör och vd Johan Hellsten är i full färd med att digitalisera hela verksamheten.
Läs mer...

ADRESS

Hellsten Växellådor AB
Varbergsvägen 416
439 73 Fjärås

KONTAKT

0300 - 742 20
sales@hellstenvaxellador.se

FÖLJ OSS

Nyhetsbrev
LinkedIn