Garantivillkor

Som kund ska du känna dig trygg när du handlar av oss. Därför erbjuder vi, utöver den självklara garantin på att produkten fungerar, även teknisk support.
Vi har ett antal olika typer av produkter i vårt sortiment och därför har vi också olika typer av garantier. Vår Standardgaranti gäller för de allra flesta kompletta och renoverade produkter vi har såsom växellådor, fördelningslådor, bakdifferentialer och bakaxlar. Standardgarantin täcker arbetskostnader om våra produkter behöver åtgärdas eller bytas under garantitiden (12 månader, max 4000 mil). Normalt sett kan vi åtgärda garantifel i samarbete med en lokal verkstad nära kunden. Observera att vår garanti upphör om fordonet har modifierats från grundutförandet, t.ex. med påbyggnation, trimning eller motoroptimering.

För begagnade produkter och vissa reservdelar lämnas ibland särskilda garantivillkor som tex speglar produktens skick, miltal, osv. Senast vid orderbekräftelsen informeras om avvikande garantivillkor.

Särskilda garantivillkor momentomvandlare

Vi säljer normalt momentomvandlare (konverter/turbin) i samband med att en automatlåda lämnas in för renovering. Vi avråder från att åtgärda problem i automatlådor enbart genom att byta momentomvandlaren eftersom det ofta även är fel inne i automatlådan.

På grund av nämnda omständigheter vad gäller byte av momentomvandlare så ger Hellsten Växellådor AB en begränsad garanti på nya och renoverade momentomvandlare som säljs löst.

Om Hellsten Växellådor AB tillsammans med kund kommer överens om att det föreligger ett tillverkningsfel i produkten, byts momentomvandlaren ut mot en annan likvärdig produkt. Hellsten Växellådor AB bekostar inga arbetskostnader kopplade till byten av momentomvandlare. Hellsten Växellådor AB förbehåller sig även rätten till återköp istället för produktersättning.

Att tänka på vid Garantiärenden

  • Vid misstanke om fel - stanna fordonet, kör inte mer.
  • Gör omgående en reklamationsanmälan.

Reklamationsanmälan

Ring eller e-posta din reklamations- anmälan. Lämna alltid följande uppgifter: 
  • Namn och telefonnummer till kontaktperson
  • Order- och/eller fakturanummer
  • Detaljerad beskrivning av symptom samt bilens aktuella mätarställning.

FÅ NYHETSBREV


HÖR AV DIG
0300 - 74 220
E-posta oss

DITT TELEFONNR

Copyright 2016: Hellsten Växellådor AB.
Länka gärna till oss, vi hjälper dig gärna med bilder i så fall.